ЗСУ готові до швидкого реагування на загострення ситуації на сході України — Хомчак

ЗСУ готові до швидкого реагування на загострення ситуації на сході України — Хомчак

Укрінформ
Збройні сили Україні готові до швидкого реагування на загострення воєнної ситуації на сході України та вздовж усього українсько-російського кордону.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак сказав в прямому ефірі "Право на владу”.

"Збройні сили України готові до реагування як на загострення ситуації на тимчасово окупованих територіях, Донецькій і Луганській областях, так і вздовж усього українсько-російського кордону. У нас сплановані всі відповідні заходи для швидкого реагування на провокацій", – заявив Хомчак.

Він також наголосив, що ситуація контрольована, попри те, що останнім часом спостерігається посилення загострення.

"З нового року (2021 – ред.) спостерігаються періоди загострення на фронті на сході України, які характеризуються збільшенням кількості обстрілів снайперами Російської Федерації, провокацій, і, на жаль, втрат серед українських військових. Окрім цього, ми бачимо нарощування військ РФ поблизу державного кордону України. Проте це не значить, що навколо нашої країни "замикається кільце. Ситуація контролюється. Не варто вважати, що вона безвихідна", — підкреслив Хомчак.

Читайте також: Окупанти перешкоджають місії ОБСЄ з обох боків лінії розмежування

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході і на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на Сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно РФ веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

6 квітня також стало відомо, що окрім стягування військ до українського кордону Росія почала контрольну перевірку боєготовності армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-