ОБСЄ зафіксувала минулої доби 57 порушень перемир’я на сході України

ОБСЄ зафіксувала минулої доби 57 порушень перемир’я на сході України

Укрінформ
СММ ОБСЄ зафіксувала протягом минулої доби 55 порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та 2 таких порушення на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 79/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 7 квітня 2021 року.

“У Донецькій області Місія зафіксувала 55 порушень режиму припинення вогню, зокрема 12 вибухів невизначеного походження", - йдеться у звіті.

Майже всі порушення сталися північніше н. п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька), північно-східніше н. п. Гнутове (підконтрольний урядові, 90 км на південь від Донецька), а також у районі на північний захід від н. п. Піски (підконтрольний урядові, 17 км на північ від Донецька).

"У Луганській області СММ зафіксувала 2 порушення режиму припинення вогню (вибухи невизначеного походження) на північний захід від ділянки розведення в районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська)", - повідомили в СММ.

Читайте також: У зоні проведення ООС поранений український військовий

Нагадується, що після засідання Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року, на якому була досягнута домовленість про додаткові заходи з посилення режиму припинення вогню, починаючи з 00:01 27 липня 2020 року і до кінця звітного періоду СММ зафіксувала принаймні 16 714 порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-