Окупанти облаштовують оборонні позиції неподалік Маріуполя - СЦКК

Окупанти облаштовують оборонні позиції неподалік Маріуполя - СЦКК

Укрінформ
Російські найманці збільшили кількість вогневих провокацій вздовж усієї лінії розмежування ОРДЛО, а також проводять роботи з дообладнання старих та облаштування нових оборонних позицій.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба штабу ООС з посиланням на інформацію української сторони СЦКК. 

«Протягом доби з боку незаконних збройних формувань було збільшено кількість вогневих провокацій вздовж усієї лінії розмежування, а також продовжено тиражування неправдивої інформації з метою дискредитації Збройних сил України напередодні позачергового засідання Тимчасової контактної групи, ініційованого українською стороною. Зокрема, тиражувалися фейки щодо порушень навколо водонасосної станції в населеному пункті Василівка», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Росія перекидає до Криму псковських десантників - розслідувачі СІТ

Як зазначається, вкотре відмічено факти глушіння БПЛА СММ ОБСЄ дальнього радіусу дії станціями РЕБ типу «Житєль», що застосовуються окупантами з тимчасово окупованої території - Донецька та Ясинуватої. Метою перешкоджання діяльності Місії є приховування незаконними збройними формуваннями фактів переміщення важкої техніки та забороненого озброєння.

Також зафіксовано проведення збройними формуваннями Російської Федерації та їх найманцями робіт з дообладнання старих та облаштування нових оборонних позицій. Так, 6 квітня спостерігачами підрозділів Збройних Сил України тричі зафіксовано проведення інженерних робіт неподалік Маріуполя, повідомили в пресслужбі.

Читайте також: Росія перекидає до кордону з Україною військових з трьох округів – розвідка

Як повідомляв Укрінформ, Місія ОБСЄ, станом на 6 квітня, зафіксувала 42 танки російських окупаційних військ в ОРДЛО, розміщених з порушенням ліній відведення, а також іще 31 танк окупантів, що були розміщені за межами виділених місць зберігання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-