За час перемир'я на Сході загинули 28 українських воїнів - Зеленський

За час перемир'я на Сході загинули 28 українських воїнів - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський поінформував Прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо про загострення ситуації на сході України та загибель за час перемир'я з липня минулого року 28 українських військовослужбовців, із них 24 - цього року.

Про це йшлося під час телефонної розмови лідерів, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

«За час перемир’я, з 27 липня минулого року, через обстріли на Донбасі загинуло 28 воїнів. З них 24 – у цьому році. Лише з 26 березня ми втратили 8 наших військових. Кожен день війни коштує нам життів сміливих, патріотичних людей, які мають будувати майбутнє України», – сказав Президент.

За даним ОП, Зеленський розповів про постійні порушення режиму припинення вогню на Донеччині й Луганщині, що призводять до зростання втрат серед українських військових, а також про підвищення військової загрози для України з боку Росії.

Глава Української держави наголосив на необхідності посилення міжнародного тиску на Росію, щоб запобігти подальшій ескалації.

Читайте також: Франція і Німеччина оприлюднили спільну заяву щодо ескалації на Сході України

Водночас він подякував за співпрацю в межах Канадської військової тренувальної місії UNIFIER та запропонував розглянути можливість розширення програми тренувань для Збройних Сил України, зокрема збільшення кількості канадських військових інструкторів у нашій країні.

Водночас Президент наголосив на важливості питання стосовно можливості отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО.

Читайте також: Канада завжди підтримуватиме Україну - міністр оборони

«Як особливий партнер України, Канада могла б проявити лідерство серед союзників, які підтримують рішення щодо ПДЧ для України. Сприяння Канади буде важливим сигналом підтримки з боку справжніх друзів», – зауважив Зеленський.

Глава Української держави ще раз запросив Джастіна та Софі Трюдо на інавгураційний саміт Кримської платформи в Києві 23 серпня цього року та на святкування 30-річчя незалежності України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-