Росія перекидає до кордону з Україною військових з трьох округів – розвідка

Росія перекидає до кордону з Україною військових з трьох округів – розвідка

Укрінформ
Командування ЗС РФ доукомплектовує бойові підрозділи Південного військового округу ЗС РФ за рахунок перекидання військових з Західного, Центрального та Східного військових округів.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу повідомила речниця Міноборони Марія Сальнік з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони. 

«Командування ЗС РФ продовжує нарощувати бойові можливості російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях, зокрема, за рахунок посилення взаємодіючих з’єднань і частин, дислокованих на території Росії поблизу кордону з Україною. З початку квітня здійснюється доукомплектування бойових підрозділів Південного військового округу ЗС РФ за рахунок прибуття у відрядження особового складу на невизначений термін зі складу Західного, Центрального та Східного військових округів ЗС РФ. У такий спосіб командування противника збільшує постійний резерв для можливості швидкого доукомплектування першого та другого армійських корпусів кадровими російськими військовослужбовцями», - повідомила речниця.

Читайте також: Військова загроза з боку Росії: Столтенберг подзвонив Зеленському

Водночас, за словами Сальнік, внаслідок недотримання заходів безпеки при поводженні зі зброєю і боєприпасами зростає кількість безповоротних і санітарних втрат серед російських окупантів. Так, 4 квітня у одному зі з’єднань противника загинули двоє російських військовослужбовців і один отримав важке поранення у результаті вибуху мін, які зберігались з порушенням заходів безпеки.

Читайте також: Україна ініціює екстрене засідання ТКГ через стягнення російських військ до кордону

Як повідомляв Укрінформ, протягом минулої доби, 5 квітня, в районі операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню. Загинули двоє українських бійців.

Раніше головнокомандувач Збройними силами України Руслан Хомчак під час виступу у Верховній Раді заявив, що уздовж державного кордону України, а також на тимчасово окупованих територіях України та АР Крим знаходиться 28 батальйонних тактичних груп РФ, що становить потенційну загрозу для національної безпеки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-