Резніков про початок широкомасштабних воєнних дій на Сході: Шанси мінімальні

Резніков про початок широкомасштабних воєнних дій на Сході: Шанси мінімальні

Укрінформ
Шанси на початок широкомасштабних воєнних дій на окупованій частині Донецької та Луганської областей є "дуже мінімальними", бо Росія створює уявне напруження для привернення уваги світових гравців.

Про це Віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков сказав в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, відповідаючи на запитання, як він оцінює шанси щодо можливості початку широкомасштабної воєнної кампанії на сході України найближчим часом, передає кореспондент Укрінформу.

"Я їх оцінюю як дуже мінімальні, я вважаю, що це є елементом гібридної війни, а саме інформаційної війни, це створення такого уявного напруження з метою привернути увагу до себе, як робить сьогодні Російська Федерація, намагаючись у такий спосіб примусити до перемовин інших гравців світу", - сказав Резніков.

Читайте також: Росія перекидає до Криму псковських десантників - розслідувачі СІТ

Водночас він наголосив, що європейська спільнота та США чітко висловлюють позицію, що "всі знають, що Російська Федерація не є ніяким посередником, вони є країною-агресором, вони є учасником тристоронньої контактної групи як країна, яка відповідає за те, що почалося в окупованій частині Донецької та Луганської областей".

Резніков додав, що будь-яка демонстрація сили іноді може перетворитися на реалізацію цієї сили, тому не треба виключати будь-якої можливості провокації.

Читайте також: Росія відправляє в напрямку України важкі вогнеметні системи «Буратино» – німецький журналіст

Крім того, коментуючи приведення Європейським командуванням Збройних сил США військ у бойову готовність найвищого рівня, Резніков зауважив, що закордонні партнери демонструють Росії те, що "Україна одна в цій війні не залишатиметься і є, кому допомагати у протистоянні".

Читайте також: Штати декілька разів сигналізували РФ, що стоять на боці України - Держдеп

Як повідомлялося, 1 квітня стало відомо, що Європейське командування Збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня після того, як окупанти на Сході України порушили режим припинення вогню і вбили чотирьох українських військових, а Росія почала стягувати війська до кордону з Україною.

Читайте також: РФ перекидає до кордону України мотострілецьку бригаду з Кемерова - CIT

Також повідомлялося, що наприкінці березня Росія вдалася до ескалації на сході України. Зокрема, 26 березня внаслідок обстрілу з боку російських окупантів в районі населеного пункту Шуми на Донеччині загинули четверо українських військовослужбовців, ще двоє зазнали поранень. Крім того, за повідомленнями розвідки, російська сторона стягнула 28 батальйонних тактичних груп до державного кордону України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-