Українські ракети повинні як мінімум діставати гір Уралу — ексзаступник начальника Генштабу ЗСУ

Українські ракети повинні як мінімум діставати гір Уралу — ексзаступник начальника Генштабу ЗСУ

Укрінформ
Україна, на відміну від США і Росії, може виробляти ракети дальністю польоту лише до 300 км: такої відстані замало, щоб стримати агресію РФ.

Про це у програмі "На самом деле: Донбасс" на телеканалі "Дом" заявив заступник начальника Генштабу ЗСУ (2006-2010 рр.), генерал-лейтенант Ігор Романенко, передає Укрінформ.

Він нагадав, що торік на озброєння ЗСУ взяті новітні вітчизняні протикорабельні ракети "Нептун", почали готувати морські екіпажі, які повинні їх експлуатувати.

"Але все це на початковому етапі. А у росіян все це вже є, і у великих кількостях. Крім того, Росія та США вийшли з договору щодо ракет малої та середньої дальності, а ми в його межах робимо той же "Нептун", дальність якого не більше 300 км", — зазначив Романенко.

Читайте також: Резніков прогнозує «тектонічні зміни в Росії» вже цьогоріч

Генерал-лейтенант наголосив, що такої дальності польоту ракет не вистачить для того, щоб не допускати агресію з боку Росії.

"Наші ракети повинні як мінімум діставати до гір Уралу. Рано чи пізно ми прийдемо до того, щоб у нас була превентивна зброя. І щоб не було ніяких ілюзій щодо того, що авантюра з боку Росії, її збройних сил, її керівництва може їм дешево обійтися. А якщо вони знатимуть, що у нас є така зброя, тоді вони задумаються, адже наслідки дорого їм обійдуться", — заявив Романенко.

Він також нагадав, що відновлюється фінансування проєкту "Сапсан" (багатофункціональний оперативно-тактичний ракетний комплекс, в якому в якості засобів ураження пропонувалося використовувати оперативно-тактичні, зенітні та протикорабельні ракети).

Читайте також: Війська США в Європі привели у боєготовність через активність РФ біля кордонів України – NYT

"Ось після великої паузи до кінця минулого року знайшли гроші на цей проєкт. Це оперативно-тактична вже зброя. Але, знову-таки, є певні обмеження. Але, судячи з того, як все розвивається, думаю, треба брати на озброєння і цю зброю. Тобто поступово нарощувати свої можливості та свій потенціал, забезпечуючи безпеку нашої держави та народу", — підсумував Романенко.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони України профінансує створення вітчизняного оперативно-тактичного ракетного комплексу "Сапсан". Контракт на перший дослідний дивізіон ОТРК "Сапсан" планується підписати у 2021 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-