РФ перекидає до кордону України мотострілецьку бригаду з Кемерова - CIT

РФ перекидає до кордону України мотострілецьку бригаду з Кемерова - CIT

Відео
Укрінформ
Незалежна група російських розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT) повідомила про перекидання до українських кордонів російської 74-ї гвардійської мотострілецької бригади, яка базується в місті Юрга Кемеровської області.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт CIT.

"Користувач Твіттера @GirkinGirkin опублікував відео, де на залізничних платформах стоять танки Т-72Б3. На відео також видно номер однієї з платформ. Перевіривши його за допомогою сервісу gdevagon, ми встановили, що платформа рухається з Юрги Кемеровської області на залізничну станцію Маслівка в прикордонній Воронезькій області", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У військової техніки, яку РФ перекидає до кордону з Україною, замальовано номери

У довідці gdevagon також вказані (ідентичні) номера відправника та одержувача вантажу в ОКПО (загальноросійський класифікатор підприємств і організацій) - 07703609. Шляхом простого пошуку розслідувачі встановили, що цим номером відповідає військова частина 21005 - 74-а гвардійська мотострілецька бригада, яка базується в місті Юрга.

За їх даними, ця частина була переозброєна на танки Т-72Б3 у 2015 році.

Як повідомляв Укрінформ з посиланням на головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака, РФ стягнула до українського кордону 28 батальйонних тактичних груп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-