У військової техніки, яку РФ перекидає до кордону з Україною, замальовано номери

У військової техніки, яку РФ перекидає до кордону з Україною, замальовано номери

Відео
Укрінформ
Дослідницька група Conflict Intelligence Team (CIT) заявила про нові докази перекидання до українського кордону російської військової техніки із закритими номерними знаками.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на статтю CIT, оприлюднену на сайті групи.

CIT спирається на два відео, викладені у Twitter 1 та 2 квітня. На обох видно ваговози, що буксують гаубиці «Мста-Б», причому на другому відео у ваговоза закрита частина номера, яка вказує на регіон (у цивільних авто) або найчастіше - на приналежність до військового округу.

Читайте також: Російський флот в окупованому Криму відпрацьовує наступальні дії

Як стверджують розслідувачі, обидва відео зняті в районі Ростова-на-Дону на трасі М4, яка проходить неподалік від кордону РФ та України на північ від місця фільмування. В CIT зазначають, що не знають пунктів призначення техніки.

Тим часом український військово-політичний оглядач і блогер Олександр Коваленко, відомий як "Злий одесит", навів узятий з відкритих джерел відповідний запис з сибірської Тюмені. 

"У більшості виникає питання, що цікавого у відео з ешелоном військової техніки, знятому аж в Тюмені, а не де-небудь під Ростовом. А цікаво те, що велика частина ББМ в цьому рухомому складі - з зафарбованими тактичними знаками. Не зафарбовано лише деякі САУ і не бойовий транспорт. Просто питання: навіщо десь під Тюменню зафарбовувати все розпізнавальні знаки на ББМ? Відповідь, впевнений, кожен з вас знає сам", - наголошує аналітик.

Читайте також: Кравчук про ситуацію на Сході: Ми будемо відповідати вогнем на вогонь, добром — на добро

Він також нагадав про фейки, які пропагандистська машина РФ продовжує активно "вкидати" в інформпростір.

Як повідомляв Укрінформ з посиланням на головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака, РФ стягнула до українського кордону 28 батальйонних тактичних груп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-