Прикордонники розповіли, які КПВВ працюють на сході України

Прикордонники розповіли, які КПВВ працюють на сході України

Укрінформ
Рух у більшості гуманітарних дорожніх коридорах на лінії розмежування станом на 3 квітня заблокований з боку тимчасово окупованої території.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба, передає Укрінформ.

«За рішенням командувача операції Об’єднаних сил усі КПВВ відкриті для пропуску через лінію розмежування. Контрольні пункти функціонують щоденно з 08.00 до 16.00. Однак рух у більшості гуманітарних дорожніх коридорах заблокований з боку тимчасово окупованої території України», - йдеться у повідомленні.

За даними прикордонного відомства, із семи відкритих КПВВ щоденний пропуск здійснюється лише в «Станиці Луганській». Навпроти КПВВ «Новотроїцьке» окупанти розблоковують рух двічі на тиждень – у понеділок та п’ятницю.

У ДПСУ повідомили, що у контрольному пункті «Станиця Луганська» пасажиропотік порівняно з минулим тижнем зменшився на 30%. Упродовж тижня через цей дорожній коридор на тимчасово окуповану територію України пройшли 5482 особи, а на контрольовану територію – 4671 особа.

Читайте також: Загострення на сході України ускладнило процес запуску двох КПВВ

Через КПВВ «Новотроїцьке» 239 громадян та 40 транспортних засобів потрапили на тимчасово окуповану територію, водночас 267 громадян та 63 транспортних засоби проїхали на підконтрольну українській владі територію.

Через КПВВ «Щастя» проїхали 2 вантажні автомобілі з медикаментами від Міжнародного комітету Червоного Хреста. Загальна вага гуманітарної допомоги становила майже 3 тонни.

Крім того, окупанти не допустили на тимчасово окуповану територію України 20 громадян, прикордонники забезпечили їх повернення на контрольовану територію.

Як повідомляв Укрінформ, 1 квітня стало відомо, що Європейське командування Збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня після того, як окупанти на сході України порушили режим припинення вогню і вбили чотирьох українських військових, і Росія почала стягувати війська до кордону з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-