Окупанти 14 разів порушили «тишу», поранені двоє військових і цивільний

Окупанти 14 разів порушили «тишу», поранені двоє військових і цивільний

Укрінформ
Російські окупаційні війська від початку доби 14 разів порушили режим тиші на сході України. Внаслідок обстрілів два військових та цивільний отримали поранення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба штабу операції Об’єднаних сил у Фейсбуці.

"Ігноруючи домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи, російсько-окупаційні війська і надалі здійснюють обстріли позицій Збройних сил України. З початку доби було зафіксовано 14 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації, з яких 13 обстрілів по позиціях українських захисників та 1 обстріл цивільної інфраструктури міста Красногорівка", - йдеться у повідомленні.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Північ», неподалік населеного пункту Золоте-4 російські окупанти відкривали вогонь з мінометів 82-го калібру, а біля Світлодарська та Новотошківського ворог використав великокаліберні кулемети та гранатомети різних систем.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік населених пунктів Пищевик, Красногорівка та Гнутове противник відкривав вогонь з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, а біля селища Опитне – ще й з протитанкового ракетного комплексу. Поблизу Водяного, що на Приазов’ї, збройні формування Російської Федерації використали протитанкові гранатомети.

Читайте також: Командування РФ нарощує бойову готовність на сході України - розвідка

«Внаслідок ворожих обстрілів двоє українських військових отримали поранення. Їм оперативно надали необхідну медичну допомогу», - поінформували в штабі.

Також в районі Красногорівки внаслідок обстрілу окупантами цивільної інфраструктури мирний житель отримав осколкове поранення. «Потерпілого доставили до медичного закладу", - наголошується у повідомленні.

Про всі факти порушень з боку збройних формувань Російської Федерації українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 1 квітня, у зоні проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 13 випадків порушення режиму припинення вогню збройними формуваннями Росії. Двоє українських військових поранені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-