На адмінмежі з Кримом ЗСУ тренувалися облаштовувати мінно-вибухові загородження

На адмінмежі з Кримом ЗСУ тренувалися облаштовувати мінно-вибухові загородження

Відео
Укрінформ
Військовослужбовці інженерно-саперних підрозділів, які несуть бойову службу на межі з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим, виконали практичні тренування з облаштування мінно-вибухових загороджень.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба командування Об’єднаних сил.

«Рубежі мінування мають значно ускладнити просування противника в глибину оборони наших військ. Підготовлена заздалегідь система інженерних загороджень плаваючими транспортерами ПТС-2 на десантно-доступних ділянках морського узбережжя, що поєднана із системою вогневого ураження, значно скує дії противника та призведе до його значних втрат», - зазначив командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, військові резерви угруповання військ, яке підпорядковане Командуванню, майже щотижня відпрацьовують на узбережжі практичні дії з протидії висадки морського десанту ймовірного противника з кораблів та повне його знищення.

Зокрема, цього разу мінометні розрахунки здійснили марш, розгортання та підготовку вихідних даних для стрільби задля артилерійської підтримки інженерно-саперних підрозділів. Разом із тим, воїни-вертолітники відпрацювали вправи зі знищення цілей умовного противника у польоті на малих висотах.

Наєв наголосив, що постійне тренування резервів і рухомих морських загонів загороджень на визначених ділянках мінування гарантують своєчасне обмеження мобільності сил противника у разі спроби здійснення збройної агресії.

Читайте також: «Смерч» та «полювання» на дрони: біля Криму пройшли навчання ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака, станом на 30 березня вздовж державного кордону України утримується 28 батальйонних тактичних груп Збройних сил Російської Федерації, а саме в Брянській, Воронезькій, Ростовській областях та на території тимчасово окупованого Криму. Останнім часом з різних регіонів РФ під виглядом контрольних занять за зимовий період навчання, підтримання бойової готовності та загальної бойової готовності до майбутніх спільних стратегічних навчань “Запад-2021” ЗС РФ здійснюють поступове нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході і на півдні, а саме у Брянській, Воронезькій областях та АР Крим.

1 квітня Головне управління розвідки Міноборони повідомило, що Російська Федерація завершує підготовку комплексу заходів, який має на меті спонукання України на військову відповідь на ворожі дії окупантів на лінії зіткнення сторін на сході України, розширення російської військової присутності на території так званих ДНР та ЛНР за рахунок введення регулярних підрозділів збройних сил РФ, мотивуючи це необхідністю захисту в самопроголошених республіках російських громадян. Крім того, не виключається спроба просування російських окупаційних військ углиб території України, повідомили в розвідці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-