Загострення на сході України ускладнило процес запуску двох КПВВ

Загострення на сході України ускладнило процес запуску двох КПВВ

Укрінформ
Загострення ситуації на сході України ускладнює запуск повноцінної роботи двох контрольних пунктів в'їзду-виїзду в Луганській області — КПВВ "Золоте" та "Щастя".

Про це телеканалу "Дом" повідомила учасниця української делегації у складі Тристоронньої робочої групи (ТКГ) Тетяна Іванова.

Вона зазначила, що загострення ситуації на лінії зіткнення впливає на роботу всіх підгруп ТКГ. В межах гуманітарної підгрупи нинішні події позначилися на повноцінному запуску роботи КПВВ.

"У момент загострення не можна відчиняти КПВВ. А ми вже безпосередньо підійшли до запуску повноцінної роботи двох КПВВ ("Золоте" та "Щастя", — ред.), які були відкриті з української сторони, але досі закриті з боку ОРДЛО. Тобто ситуація, звичайно, впливає", — прокоментувала Іванова.

Читайте також: У Євросоюзі занепокоєні порушенням «тиші» на сході України та втратами серед ЗСУ

Учасниця української делегації вважає, що нинішня ситуація не заблокує роботу гуманітарної підгрупи.

"Думаю, що неможливо заблокувати в цьому випадку роботу гуманітарної підгрупи. Тому що ми пам'ятаємо 2015-2016 роки, коли було дуже сильне загострення на Донбасі, проте обміни незаконно утримуваними особами тривали, гуманітарна підгрупа в ТКГ працювала. Думаю, вона продовжить роботу і далі", — резюмувала Іванова.

Читайте також: З семи КПВВ «перехід» працює лише у «Станиці Луганській» – ДПСУ

Як раніше повідомляло агентство, із семи відкритих КПВВ щоденний пропуск здійснюється лише в «Станиці Луганській», а навпроти КПВВ «Новотроїцьке» окупанти розблоковують рух двічі на тиждень – у понеділок та п’ятницю.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-