Модератор від ОБСЄ дав статус учасників «запрошеним з ОРДЛО росіянам» – Гармаш

Модератор від ОБСЄ дав статус учасників «запрошеним з ОРДЛО росіянам» – Гармаш

Укрінформ
Модератор від ОБСЄ в Тристоронній контактній групі порушив тристоронній формат переговорів і наділив статусом учасників "запрошених з ОРДЛО російських громадян".

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив представник Окремих районів Донецької області України в ТКГ, журналіст Сергій Гармаш.

За його словами, "сьогодні було унікальне засідання робочої групи з політичних питань ТКГ. Перші п'ять годин переговори йшли у вигляді двосторонніх консультацій модератора від ОБСЄ з представниками сторін у двосторонньому форматі. Потім, приблизно пів години, була "неофіційна інформаційна зустріч" офіційних представників делегацій. І лише останні пів години проходило офіційне засідання робгрупи".

Читайте також: Засідання політичної підгрупи ТКГ тривало пів години – Гармаш

Як зазначив Гармаш, головний підсумок - "переговорний процес не зірвано. Хоча на сьогодні у мене є вже чітка впевненість, що всі зусилля російської сторони спрямовані не на мирне врегулювання конфлікту, а на створення умов, коли у нас здали б нерви і ми перші вийшли з переговорів".

Він заявив, що "ніколи ми не дамо можливості Росії звинуватити нас у зриві процесу, до якого прив'язані санкції проти РФ".

Читайте також: На засіданні ТКГ Росія пішла на провокацію - Гармаш

Як повідомив Гармаш, "важливий момент: і в двосторонніх консультаціях з модератором, і в неофіційній нараді представників делегацій брали участь так звані "представники ОРДЛО" з російськими паспортами.

Тобто, ОБСЄ самовільно, порушуючи Мінські угоди, порушило тристоронній формат переговорів, наділивши статусом делегацій/сторін переговорів запрошених (до речі, до сьогодні не зрозуміло ким) з ОРДЛО російських громадян".

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня українська сторона в ТКГ відмовилася від роботи в політичній підгрупі через присутність на переговорах "представниці" ОРДЛО Маї Пирогової, засудженої в Україні за тероризм.

Читайте також: Засуджена за тероризм «представниця» ОРДЛО заблокувала переговори в політгрупі ТКГ

22 березня в ефірі каналу "Україна 24" Гармаш заявив, що українська делегація в Тристоронній контактній групі не розмовлятиме з терористами на переговорах про ситуацію на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-