Місія UNIFIER: канадські військові провели ротацію в Україні

Місія UNIFIER: канадські військові провели ротацію в Україні

Фото
Укрінформ
Канадські військовослужбовці, які беруть участь у тренувальній місії UNIFIER, провели ротацію в Україні. 

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

«Сьогодні у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки відбулась урочиста церемонія передачі повноважень канадського контингенту військової місії UNIFIER. Це вже одинадцята ротація - канадці з 2015 року діляться з нашими воїнами своїм військовим досвідом. Отримані знання і навики українські військовослужбовці успішно застосовують у бойових діях на сході нашої країни», - зазначив Козицький.

Засвідчила факт передачі повноважень Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні Лариса Галадза.

Операція UNIFIER - це військова тренувальна місія Збройних сил Канади (CAF), яка розпочалась у 2015 році у відповідь на прохання уряду України про підтримку Силових структур України (ССУ). Операція допомагає формувати та збільшувати можливості та спроможності ССУ, разом з цим працюючи в напрямку досягнення взаємосумісності з НАТО.

Читайте також: Канадські інструктори-сапери завершили десяту за рахунком ротацію в Україні

Канада кожні пів року відправляє в Україну групу з приблизно 200 членів CAF. Вони прибувають з усіх куточків Канади. Військовослужбовців обирають на основі навичок, які вони вносять до навчальної програми. Члени CAF будуть в Україні до кінця березня 2022 року.

У період з 5 жовтня 2020 року по 29 березня 2021 року в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки перебувала 10 ротація контингенту ЗС Канади. Як повідомляв Укрінформ, цю ротацію вперше в історії місії очолила жінка - підполковник Сара Гір.

Фото: facebook.com/maks.kozytskyy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-