Окупанти за добу 10 разів порушили «тишу» на сході України

Окупанти за добу 10 разів порушили «тишу» на сході України

Укрінформ
Упродовж минулої доби, 28 березня, в районі операції Об’єднаних сил зафіксовано 10 порушень режиму припинення вогню, із яких 8 обстрілів українських позицій, 1 дистанційне мінування та 1 обстріл населеного пункту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба штабу ООС у Фейсбуці.

Зокрема, неподалік населених пунктів Талаківка та Водяне, що на Приазов’ї, противник відкривав вогонь по українських бійцях із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Біля Причепилівки ворог застосував ручний протитанковий гранатомет. Поблизу селищ Південне та Широкине противник обстрілював позиції українських захисників з мінометів калібру 82 мм.

У напрямку населеного пункту Луганське ворогом було здійснено дистанційне мінування позицій українських військових із ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Також із мінометів 120-мм окупантами був обстріляний населений пункт Водяне, що на Приазов’ї.

«Бойових втрат серед українських захисників та цивільного населення немає», - йдеться в повідомленні.

Про дії збройних формувань Російської Федерації та її найманців повідомлено представників ОБСЄ через українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

Читайте також: У Міноборони розповіли про стан поранених під Шумами бійців

Крім того, за даними штабу, станом на 7 годину ранку 29 березня з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню. Так, неподалік Світлодарська російсько-окупаційні війська відкривали вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Втрат серед бійців Збройних сил України немає.

Читайте також: Ворожі снайпери у зоні ООС виконують наказ на знищення українських військових - Єрмак

«Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення Операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню», - запевнили в штабі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-