ЗМІ: Франція та США планують запропонувати винищувачі Україні

ЗМІ: Франція та США планують запропонувати винищувачі Україні

Фото
Укрінформ
Франція має намір узяти участь у конкурентній боротьбі на постачання Повітряним силам Збройних сил України багатофункціональних винищувачів.

Про це пише французький аналітичний центр Itellignence Online з посиланням на джерела, передає власний кореспондент Укрінформу.

Як зазначає видання, це питання буде серед пріоритетних у порядку денному візиту президента Франції Еммануеля Макрона до України цього року.

«Макрон вважає, що винищувач Rafalе від компанії Dassault має усі шанси перемогти у тендері», - переконані експерти французького аналітичного центру.

Водночас, пише Intelligence Online, Сполучені Штати також мають намір представити найближчим часом українському керівництву багатофункціональний винищувач F/A-18 від Boeing.

Як повідомлялося, Україна у травні 2020 року затвердила Візію Повітряних сил-2035. Вона передбачає переоснащення авіації Повітряних сил ЗСУ новими бойовими літаками у три етапи упродовж 2021-2035 років. Орієнтовна вартість переоснащення тактичної авіації становить близько 200 млрд грн.

Читайте також: У Кореї створюють власний винищувач – показали перший прототип

Зокрема, у рамках першого, підготовчого етапу, що триватиме до 2025 року, має бути проведений у 2021-2022 роках тендер та підписаний контракт на закупівлю багатоцільового винищувача, обмежені постачання якого (загальна кількість до 6-12 літаків) мають розпочатися у 2023-2025 роках для початку дослідної експлуатації, вивчення форм і способів застосування, організації підготовки персоналу.

На сьогодні серед основних претендентів на заміну застарілого парку тактичної авіації у Повітряних силах ЗСУ розглядають шведський Gripen (JAS39) та сучасну модифікацію американського F-15.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-