Місія ОБСЄ за добу нарахувала сім порушень «тиші» на сході України

Місія ОБСЄ за добу нарахувала сім порушень «тиші» на сході України

Укрінформ
СММ ОБСЄ минулої доби зафіксувала два порушення режиму припинення вогню у Донецькій області та п'ять таких порушень на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 68/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 24 березня 2021 року.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 2 порушення режиму припинення вогню, зокрема 1 вибух невизначеного походження", - йдеться у звіті.

Обидва порушення сталися в районах на північ від н. п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька).

Читайте також: Російські найманці тричі обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі

Упродовж попереднього звітного періоду Місія зафіксувала у цій області 65 порушень режиму припинення вогню.

"У Луганській області СММ зафіксувала 5 порушень режиму припинення вогню (черги та постріли зі стрілецької зброї) в районах на північний схід і схід від ділянки розведення в районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська)", - йдеться у звіті.

Протягом попереднього звітного періоду Місія не зафіксувала жодного порушення режиму припинення вогню у Луганській області.

Читайте також: Безпілотник ОБСЄ зафіксував поблизу Луганська велике скупчення артилерії окупантів

В СММ нагадали, що після засідання Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року, на якому досягнуто домовленості про додаткові заходи з посилення режиму припинення вогню починаючи з 00:01 27 липня 2020 року до кінця звітного періоду, СММ ОБСЄ зафіксувала принаймні 12 792 порушення режиму припинення вогню в Донецькій та Луганській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-