Міни, гранати та РПГ: у затриманого бойовика «ЛНР» знайшли арсенал зброї

Міни, гранати та РПГ: у затриманого бойовика «ЛНР» знайшли арсенал зброї

Фото, відео
Укрінформ
У затриманого в Харківській області бойовика "ЛНР" знайшли схрон зі зброєю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Контррозвідники Служби безпеки України виявили на Харківщині схрон з бойовими засобами ураження, у тому числі реактивними штурмовими гранатами РШГ-1 виробництва РФ.

Це стало результатом слідчих дій стосовно бойовика терористичної організації «ЛНР», якого контррозвідка СБУ затримала напередодні.

"Під час проведення подальших слідчо-оперативних дій виявили у бойовика нотатки із GPS-координатами, які вказували на місце у лісі неподалік Харкова. За результатами пошукових заходів виявлено схованку із щільно упакованими військовими засобами ураження російського виробництва", - йдеться уповідомленні.

Зі схрону вилучено 10 гранат РШГ-1, РПГ-22, РПГ-26, 2 протипіхотні міни МОН-50, 30 гранат Ф-1 та РГД-5, 20 запалів до ручних гранат, майже 6 кг пластичної вибухівки, 6 електродетонаторів, 2 запалювальні трубки, десятки метрів детонуючого та вогнепровідного шнурів, електродріт і елементи живлення, понад 2200 набоїв калібру 5,45 та 7,62 мм.

"За попередніми висновками, схованку було облаштовано учасниками незаконних збройних формувань для вчинення терористичних актів на підконтрольній українській владі території", - зауважили в СБУ.

Читайте також: На Луганщині виявили три схрони бойовиків з реактивними снарядами та вибухівкою

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України тривають подальші слідчо-оперативні дії для встановлення осіб, причетних до організації злочину.

Як повідомляв Укрінформ, у березні контррозвідники СБУ виявили і затримали на Харківщині бойовика терористичної організації "ЛНР". У ході проведення обшуку за місцем мешкання зловмисника у передмісті Харкова були виявлені та вилучені бойові гранати РГД-5 та РГО із запалами.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-