На Донбасі окупанти вісім разів порушили «тишу», загинув боєць ЗСУ

На Донбасі окупанти вісім разів порушили «тишу», загинув боєць ЗСУ

Укрінформ
Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації вісім разів порушили режим припинення вогню, внаслідок обстрілів один український військовий загинув.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на зведення пресцентру штабу ООС у Фейсбуці.

"В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Північ», неподалік населеного пункту Південне окупанти відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а поблизу селища Шуми ще й зі стрілецької зброї",- йдеться у повідомленні.

Читайте також: Росія продовжує мінувати окупований Донбас - штаб ООС

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід», поблизу населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська здійснили обстріл позицій українських захисників, використовуючи гранатомети різних систем. По позиціях наших воїнів у передмісті Лебединське – окупанти застосували стрілецьку зброю, а поблизу селища Широкине – вели вогонь із великокаліберних кулеметів.

"В результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав вогнепальне поранення. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу, та на жаль, від отриманих поранень він помер під час евакуації до медичного закладу",- повідомили в ООС.

На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкрили вогонь у відповідь.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

Читайте також: Російські окупанти на Донбасі ведуть навмисний вогонь, не у відповідь – Україна в ОБСЄ

Також повідомляється, що піротехнічні розрахунки ДСНС України за поточну добу розмінували 8,5 гектарів території та передали на знищення 149 вибухонебезпечних предмети.

Українські воїни й надалі контролюють ситуацію в районі проведення Операції об’єднаних сил - запевнили в штабі ООС.

Як повідомляв Укрінформ, протягом минулої доби, 19 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано два порушення режиму припинення вогню.

Фото: ООС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-