Sea Breeze-2021: прикордонники уточнили деталі

Sea Breeze-2021: прикордонники уточнили деталі

Укрінформ
До участі в міжнародному навчанні серії Sea Breeze, яке відбудеться влітку 2021 року на території України, буде залучено морський, сухопутний та повітряний компоненти Держприкордонслужби України.

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ, передає Укрінформ.

"В Одесі відбулась головна конференція з планування навчань Sea Breeze-2021, учасники якої спланували розширити формат і компоненти міжнародного навчання. Від Державної прикордонної служби України буде залучено не лише морський, а й сухопутний та повітряні компоненти", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ВМС України цьогоріч отримають турецькі безпілотники Bayraktar ТВ2

Зазначається, що до участі в сухопутній складовій сценарію разом із багатонаціональним батальйоном будуть задіяні підрозділи прикордонної комендатури швидкого реагування Південного регіонального управління Держприкордонслужби та загону ДОЗОР.

Цьогоріч планується провести навчання з відпрацюванням практичних дій у морі, на суші, у повітрі та під водою.

Читайте також: Українські ВМС провели тренування з кораблями НАТО в акваторії Чорного моря

У ДПСУ нагадали, що торік міжнародне навчання серії Sea Breeze обмежилося лише морською фазою із залученням авіації. Усі спільні заходи розгорталися в акваторії Чорного моря без контакту особового складу. Основна мета навчання – підвищення рівня взаємосумісності підрозділів під час виконання спільних завдань для підтримання морської регіональної безпеки та забезпечення стабільності в Чорноморському регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-