Місія ОБСЄ за добу нарахувала на Донеччині 30 порушень «тиші»

Місія ОБСЄ за добу нарахувала на Донеччині 30 порушень «тиші»

Укрінформ
СММ ОБСЄ упродовж минулої доби зафіксувала 30 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та не виявила жодного такого порушення на Луганщині.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомляється у щоденному звіті №62/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 17 березня 2021 року.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 30 порушень режиму припинення вогню, зокрема 12 вибухів невизначеного походження", - йдеться у звіті.

Більшість порушень сталася в районах на північ від н.п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька), а також на північний схід і південь від Донецької фільтрувальної станції (ДФС; 15 км на північ від Донецька).

Читайте також: Україна в ОБСЄ: З початку «перемир’я» загинули 16 українських воїнів, 69 поранені

Упродовж попереднього звітного періоду у Донецькій області було зафіксовано 93 такі порушення (більшість сталася поблизу ДФС).

"У Луганській області Місія не зафіксувала жодного порушення режиму припинення вогню", - повідомили в СММ.

Читайте також: Україна в ОБСЄ розповіла про безпілотник ФСБ на Донбасі

Упродовж попереднього звітного періоду на Луганщині було зафіксовано 1 таке порушення.

Згідно зі звітом, Місія продовжувала сприяти встановленню локального режиму припинення вогню та здійснювала моніторинг його дотримання для уможливлення техобслуговування та забезпечення функціонування життєво важливих об'єктів цивільної інфраструктури.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Окупанти продовжують змінювати позиції на Донбасі

Спостерігачі чули один вибух невизначеного походження неподалік Донецької фільтрувальної станції приблизно в той час, коли працівники станції прямували з Ясинуватої до ДФС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-