Україна в ОБСЄ: Окупанти продовжують змінювати позиції на Донбасі

Україна в ОБСЄ: Окупанти продовжують змінювати позиції на Донбасі

Фото
Укрінформ
Українська місія в ОБСЄ поінформувала делегації країн-учасниць про нові випадки зміни позиційного розміщення російських окупаційних військ вздовж лінії зіткнення на Донбасі.

Як передає кореспондент Укрінформу, це відбулося під час засідання Форуму з безпекового співробітництва ОБСЄ у середу, 17 березня.

"У порушення пункту "а" домовленості ТКГ від 22 липня 2020 року, що забороняє ведення наступальної та диверсійної діяльності, збройні формування Російської Федерації регулярно проводять заходи зі зміни позиційного розміщення військ, у тому числі з просування власних позицій у сторону ЗСУ. Ці дії розглядаються як провокаційні та наступальні за своїм характером", - заявили в українській делегації.

Читайте також: Україна в ОБСЄ розповіла про безпілотник ФСБ на Донбасі

Було наголошено, що українська сторона розглядає випадки ведення збройними формуваннями РФ інженерно-фортифікаційних робіт зі спорудження нових та дообладнання існуючих позицій "як кричуще порушення Мінських домовленостей та зневажання домовленістю про припинення вогню ТКГ від 22 липня 2020 року, а також як цілеспрямовані кроки для дестабілізації ситуації на тимчасово окупованих Російською Федерацією районах Донецької та Луганської областей та прилеглих територіях і подальшого підживлення Росією розпочатого нею конфлікту".

Читайте також: Україна в ОБСЄ: З початку «перемир’я» загинули 16 українських воїнів, 69 поранені

Як повідомляв Укрінформ, 22 липня у Тристоронній контактній групі було досягнуто домовленість про додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню на Донбасі. Пункт "а" ТКГ передбачає "заборону на наступальні та розвідувально-диверсійні дії, а також заборону на використання будь-яких видів літальних апаратів сторін".

Україна в ОБСЄ: Окупанти продовжують змінювати позиції на Донбасі / Фото: ОБСЄ

Під "наступальними діями", як йдеться у домовленості, "слід розуміти будь-які спроби змінити позиційне розміщення військ, яке склалося на момент прийняття даної заяви, включаючи додаткове інженерне обладнання позицій, і/або будь-яке просування або переміщення озброєних осіб у бік противника, в тому числі з метою проведення розвідувальних або диверсійних дій".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-