У Авакова нагородили 77 добробатівців, які служать у складі ООС

У Авакова нагородили 77 добробатівців, які служать у складі ООС

Укрінформ
На Донеччині добровольці, які захищають територіальну цілісність України, отримали нагороди МВС. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм МВС України.

"Захисників, які у вирішальний час стали на захист незалежності та суверенітету країни, привітав заступник голови Нацполіції Вадим Троян, керівники поліції Донеччини та Луганщини та операції Об‘єднаних сил. 77 добробатівців, які несуть службу в складі ООС, були відзначені нагородами та відомчими заохочувальними відзнаками", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Українських добровольців урочисто вшанували у Києві

Як повідомлялося, з нагоди Дня українського добровольця Президент Володимир Зеленський підписав указ № 97/2021, яким відзначив державними нагородами тих, хто виявив особисту мужність у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України - орденом «За мужність» ІІІ ступеня відзначено 67 добровольців, з яких 64 – посмертно.

Читайте також: Імена загиблих добровольців можуть з’явитись у «Залі пам'яті»

14 березня 2014 року 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону. Потім до них приєдналися ще тисячі людей, які вирушили на Донбас. Новоствореному батальйону присвоїли ім‘я генерала Сергія Кульчицького, який загинув 29 травня 2014 року під час бойових дій у Слов‘янську.

Із 2017 року День українського добровольця щороку відзначається в Україні 14 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-