Україну за роки агресії РФ захищали майже 40 добровольчих батальйонів - командувач ООС

Україну за роки агресії РФ захищали майже 40 добровольчих батальйонів - командувач ООС

Укрінформ
За вісім років збройної агресії з боку Російської Федерації майже 40 добровольчих батальйонів здійснювали захист нашої держави пліч-о-пліч з військовослужбовцями інших військових формувань.

Про це йдеться у зверненні командувача Об’єднаних сил генерал – лейтенанта Володимира Кравченка на сторінці ООС у Фейсбуці з нагоди Дня Українського добровольця, передає Укрінформ.

"Збройні Сили України пліч-о-пліч з добровольцями та військовослужбовцями інших військових формувань одними з перших стали на захист нашої держави, коли ворог прийшов на нашу землю. Загалом під час війни на сході України брали участь майже 40 добровольчих батальйонів. Переважна більшість із них згодом перейшли до складу Збройних Сил України та інших військових формувань", - йдеться у зверненні.

Він наголосив, що українські добровольці – це символ героїзму, патріотизму та відваги.

"Українські добровольці – це символ героїзму, патріотизму та відваги. На превеликий жаль, під час бойових дій на сході держави чимало кращих синів Українського народу віддали своє життя за світле майбутнє Батьківщини. Дякую вам за стійкість та мужність у боротьбі з московськими окупантами. Слава Україні! Героям Слава!", - зазначив Кравченко.

Він підкреслив, що саме готовність простих українців зі зброєю в руках захищати рідну землю зірвала плани кремлівських агресорів по знищенню України.

Читайте також: Імена загиблих добровольців можуть з’явитись у «Залі пам'яті»

"Восьмий рік наша держава перебуває в стані відбиття збройної агресії з боку Російської Федерації. Кремлівські "горе-стратеги", розпочавши у березні 2014 року втілення своїх загарбницьких планів по знищенню України, прорахували нібито все, починаючи від готовності так званої "п’ятої колони" активно діяти проти власного народу до зруйнованого сектору безпеки держави. Проте, цим планам не судилося бути реалізованими. Ці "стратеги" прорахувались у головному – в готовності українців зі зброєю в руках захищати рідну землю та не взяли до уваги той незламний козацький дух, який завжди наводив жах на окупантів", - наголосив командувач.

День Українського добровольця установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-