Окупанти зривали «тишу» біля трьох населених пунктів, поранений боєць ЗСУ

Окупанти зривали «тишу» біля трьох населених пунктів, поранений боєць ЗСУ

Укрінформ
За минулу добу, 11 березня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації чотири рази порушили режим припинення вогню.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресцентр штабу ООС

"Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід», неподалік населеного пункту Пищевик, противник відкривав вогонь у бік наших позицій з автоматичних станкових гранатометів, а поблизу Талаківки – зі стрілецької зброї", - йдеться у повідомленні.

Російсько-окупаційні війська також обстріляли позиції українських захисників неподалік Новозванівки, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ». Окупанти застосували гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

Читайте також: Євросоюз закликав Росію негайно відкрити усі КПВВ на Донбасі

Внаслідок ворожого вогню один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав осколкове поранення. Стан його здоров’я - задовільний. Бійця доправили до лікувального закладу, де йому надають необхідну медичну допомогу.

На дії противника українські воїни давали адекватну відповідь.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Росія має пояснити, як РЛС «Каста» потрапила на Донбас

Зокрема, російські найманці здійснили низку провокацій в районі населених пунктів Золоте-4 та Новозванівка Луганської області, які були спрямовані на реалізацію чергового інформаційного кейсу антиукраїнської спрямованості. У підсумку, створено штучну напруженість навколо ділянки розведення ЗОЛОТЕ, в межах якої російсько-окупаційні війська вже другий місяць поспіль проводять роботи невизначеного характеру, про що систематично повідомляється у звітах СММ ОБСЄ.

Читайте також: Російські окупанти на Донбасі ведуть навмисний вогонь, не у відповідь – Україна в ОБСЄ

Від початку поточної доби, 12 березня, було зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Зокрема, поблизу населеного пункту Піски збройні формування Російської Федерації відкривали провокаційний вогонь зі стрілецької зброї.

Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

Фото: Аліна Комарова, Генеральний штаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-