Окупанти глушать дрон ОБСЄ, який обстежує лінію розмежування на Донбасі

Окупанти глушать дрон ОБСЄ, який обстежує лінію розмежування на Донбасі

Укрінформ
Безпілотний літальний апарат СММ ОБСЄ здійснив аварійну посадку внаслідок пошкодження сигналу обох модулів GPS. Наразі тривають роботи з вивчення причин аварії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба штабу ООС з посиланням на звіт СММ ОБСЄ № 54/2021 від 8 березня.

«Вранці 7 березня безпілотний літальний апарат СММ дальнього радіусу дії здійснював плановий політ вздовж лінії розмежування в Донецькій області. Близько 12 години дня, пролітаючи неподалік населеного пункту Опитне, БПЛА почав втрачати сигнал GPS. Команда Місії, намагаючись посадити літальний апарат, скерувала БПЛА до бази поблизу населеного пункту Степанівка, що на підконтрольній урядові України території. Запустивши режим польоту по колу, оператор сподівався відновити зв’язок з літальним апаратом, однак БПЛА втратив сигнал обох модулів GPS. Спостерігачі втратили контроль над просторовим положенням БПЛА та розпочали його аварійну посадку. Під час другої спроби приземлити, БПЛА вийшов із-під контролю та почав стрімко втрачати висоту і впав у полі, приблизно за 1,5 км на схід від населеного пункту Романівка», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Окупанти п’ять разів порушили «тишу» на Донбасі

Як зазначається, ввечері 7 березня, представники СММ ОБСЄ звернулися до Командування ООС щодо надання допомоги в пошуку БПЛА. Українською стороною СЦКК в найкоротші терміни були надані гарантії безпеки для проведення пошукових робіт та виділено групу саперів ДСНС для перевірки місця падіння на предмет наявності мінно-вибухових пристроїв.

О 8.30 восьмого березня експедиція розпочала пошукові роботи, а вже о 13.30 зі знайденого БПЛА було демонтовано обладнання для вивчення причин падіння БПЛА. Невдовзі фахівці СММ ОБСЄ повністю завершать евакуацію елементів БПЛА.

В пресслужбі повідомили, що наразі тривають роботи з вивчення причин аварії. По завершенню розслідування, через ЗМІ буде надано повну та об’єктивну інформацію про деталі та причини падіння БПЛА.

В штабі також наголосили, що будь-які сфабриковані повідомлення ЗМІ ОРДЛО, стосовно даного інциденту, надумані і містять елементи антиукраїнської пропаганди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-