У районі ООС за добу - чотири порушення «тиші», один боєць поранений

У районі ООС за добу - чотири порушення «тиші», один боєць поранений

Укрінформ
В районі проведення операції Об’єднаних сил 3 березня було зафіксовано чотири порушення режиму припинення вогню. Так, російсько-окупаційні війська відкривали прицільний вогонь з гранатометів різних систем неподалік населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї.

Про це повідомляє пресслужба Операції об'єднаних сил у Фейсбуці.

Зі станкових протитанкових гранатометів противник здійснив декілька неприцільних пострілів у бік українських позицій біля Водяного, що поблизу Донецька, а неподалік Кам’янки українських захисників загарбники обстріляли зі стрілецької зброї.

Неподалік населеного пункту Причепилівка російсько-окупаційні війська вкотре порушили режим припинення вогню та обстріляли позиції наших захисників, застосувавши підствольний гранатомет та стрілецьку зброю.

Читайте також: Європейським послам показали, як розміновують території у зоні ООС

Унаслідок обстрілу кульове поранення отримав військовослужбовець Збройних Сил України. Захисника доправили до лікувального закладу, де йому надають необхідну медичну допомогу. Стан здоров’я військовослужбовця – задовільний.

На обстріли противника українські захисники відповідали вогнем у відповідь.

Про дії збройних формувань Російської Федерації та її найманців повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

Читайте також: Окупанти тричі порушили «тишу» - відкривали вогонь з гранатометів різних систем

Основною метою дій Збройних формувань РФ є провокування підрозділів ЗС України на відкриття вогню у відповідь з подальшим звинуваченням у порушенні режиму припинення вогню.

У деяких випадках противник обстрілював наші позиції одночасно із запитом на тишу начебто через обстріл з боку ЗС України. Це свідчить про широке використання противником маніпуляцій та викривлення інформації для досягнення ним власних цілей.

Від початку поточної доби, 4 березня, зафіксовано два порушення режиму припинення вогню.

Читайте також: Місія ОБСЄ виявила на Донбасі десять порушень «тиші» за добу

Вранці, в районі Водяного, що неподалік Донецька, противник здійснив кілька пострілів у напрямку українських захисників, застосувавши 120 мм міномети.

А поблизу Пісків окупанти вели вогонь у напрямку наших позицій з великокаліберних кулеметів.

Серед наших воїнів бойових втрат немає.

На провокації противника воїни відкривали вогонь у відповідь. Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню, запевняють у штабі ООС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-