Місія ОБСЄ виявила на Донбасі десять порушень «тиші» за добу

Місія ОБСЄ виявила на Донбасі десять порушень «тиші» за добу

Звіт
Укрінформ
СММ ОБСЄ зафіксувала протягом вівторка, 2 березня, десять порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та жодного - на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №50/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 3 березня 2021 року.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 10 порушень режиму припинення вогню, у тому числі 1 вибух на ділянці розведення в районі н. п. Петрівське (непідконтрольний урядові, 41 км на південь від Донецька), а також 7 невизначених боєприпасів у районах на північ від н. п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька)", - йдеться у документі.

Читайте також: На окупованому Донбасі понад 170 одиниць техніки розміщені з порушеннями - ОБСЄ

У СММ нагадали, що добою раніше у Донецькій області було зафіксовано 150 порушень, з яких більшість (зокрема 71 вибух) сталися на північ від Широкиного.

"У Луганській області, як і за попередній звітний період, Місія не зафіксувала жодного порушення режиму припинення вогню", - повідомляється у звіті.

Спостерігачі зазначили, що раніше порушення режиму припинення вогню в цій області фіксувалися 27 лютого.

Читайте також: Кравчук у ТКГ заявив про загрозу однобічного виходу російської сторони з режиму «тиші»

Загалом після засідання Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року, на якому була досягнута домовленість про додаткові заходи з посилення режиму припинення вогню, починаючи з 00:01 27 липня і до кінця звітного періоду Місія зафіксувала в Донецькій і Луганській областях щонайменше 11 078 порушень режиму припинення вогню.

Фото: facebook.com/oscesmm

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-