Немає іншого виходу: Кравчук обіцяє дзеркальну відповідь на обстріли окупантів

Немає іншого виходу: Кравчук обіцяє дзеркальну відповідь на обстріли окупантів

Укрінформ
У разі порушення режиму припинення вогню на Донбасі з боку окупантів в України не залишиться варіантів, окрім як діяти дзеркально.

Як передає Укрінформ, про це повідомив голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук у коментарі Суспільному.

"Якщо вони будуть діяти таким чином, відкривати вогонь по військових ЗСУ на точках зіткнення, то ми будемо діяти адекватно. Дзеркально. У нас немає іншого виходу. Ми не можемо спостерігати як вони стріляють, вбивають нас і називають це провокацією. Це не провокація - це війна", – заявив Кравчук.

Очільник української делегації поклав всю відповідальність за порушення мирних домовленостей на незаконні збройні угрупування.

Читайте також: Кравчук на засіданні ТКГ порушив тему «незрозумілих людей» - Гармаш

"Вони (бойовики – ред.) не будуть виконувати Мінських домовленостей. Вони відмовляються від тиші, яка запроваджена. Вони відмовляються від комплексу заходів, які схвалені Радою безпеки ООН. Усі приходять до висновку, що саме вони є порушниками домовленостей", – наголосив Кравчук.

Як повідомляв Укрінформ, Леонід Кравчук на засіданні ТКГ висловив протест проти оприлюдненого інтернет-ресурсом так званої "народної міліції ДНР" повідомлення про "отримання дозволу на ведення попереджувального вогню для придушення вогневих точок противника".

Читайте також: Кравчук — про загострення на Донбасі: Росія відчула, що тиск на неї посилюється

Кравчук наголосив, що ця заява є загрозою "однобічного виходу російської сторони з режиму припинення вогню".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-