Європейським послам показали, як розміновують території у зоні ООС

Європейським послам показали, як розміновують території у зоні ООС

Фото
Укрінформ
Представники Міністерства оборони України та посли іноземних держав обговорили в зоні операції Об'єднаних сил питання гуманітарного розмінування та мінної безпеки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони України.

Заступник міністра оборони України Ігор Старобінський, глави дипломатичних установ Королівства Норвегії, Королівства Швеції, Словацької Республіки, Республіки Хорватія, Республіки Албанія та посол-координатор ОБСЄ здійснили робочу поїздку до району проведення ООС.

Головна мета візиту європейських дипломатів – підтримка України у виконанні заходів гуманітарного розмінування та мінної безпеки.

Посли ознайомилися із роботою одного з підрозділів Державної спеціальної служби транспорту України зі складу ООС, який здійснює розмінування інфраструктури та місцевості на території Донецької та Луганської областей.

Європейським послам на Донбасі показали, як розміновують території у зоні ООС / Фото: mil.gov.ua

«Міни не питають національності, віку чи соціального статусу. Вони несуть смерть однаково військовим і цивільним, які опинилися в районі бойових дій. Сьомий рік ця тема для України надзвичайно актуальна, оскільки терени окремих районів Донецької і Луганської областей – одні з найбільш забруднених мінами та боєприпасами в світі. Кожен знищений вибухонебезпечний предмет – це чиєсь врятоване життя», – заявив Старобінський.

Він подякував іноземним дипломатам за підтримку України у сфері гуманітарного розмінування та поінформував, що саме завдяки друзям України вдалося імплементувати у вітчизняне законодавство таке поняття як «гуманітарне розмінування».

Читайте також: Чотири ділянки розведення і 19 місць розмінування – Єрмак каже, що почнуть у січні на Донбасі

Старобінський наголосив, що Україна розвиває національні спроможності з протимінної діяльності та заручається підтримкою партнерів, щоб звільнити українську землю від мін та вибухонебезпечних залишків війни.

Як повідомляв Укрінформ, 1 березня у районі Водяного на Донбасі постраждали дев’ятеро українських військових: їхній автомобіль підірвався на невідомому вибуховому пристрої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-