На окупованому Донбасі понад 170 одиниць техніки розміщені з порушеннями - ОБСЄ

На окупованому Донбасі понад 170 одиниць техніки розміщені з порушеннями - ОБСЄ

Звіт
Укрінформ
СММ ОБСЄ зафіксувала на полігонах російських окупаційних військ на Донбасі 174 одиниці озброєння та техніки, розміщені поза виділеними місцями зберігання озброєння.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №49/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні 2 березня.

Відповідно до даних повітряного спостереження від 23 лютого, на полігоні поблизу н. п. Мирне (28 км на південний захід від Луганська) було виявлено 21 танк, 11 самохідних гаубиць та мінометів, 10 буксированих гаубиць/мінометів. Крім того, на цьому ж полігоні російських окупаційних військ розміщувалися 56 бойових броньованих машин (ББМ), які не підпадають під дію Мінських угод щодо відведення озброєння.

Ще 17 танків було зафіксовано дроном Місії ОБСЄ на полігоні поблизу н. п. Тернове (57 км на схід від Донецька).

Читайте також: ОБСЄ за добу зафіксувала на Донбасі 150 порушень «тиші»

За інформацією спостерігачів, на полігоні збройних формувань РФ поблизу н. п. Круглик (31 км на південний захід від Луганська) виявили 32 танки.

Крім того, на полігоні поблизу Міусинська (62 км на південний захід від Луганська) було зафіксовано 12 танків, 20 самохідних гаубиць/мінометів, 7 зенітних ракетних комплексів, 25 буксируваних гаубиць/мінометів. Також тут було виявлено наявність ще 46 ББМ.

Читайте також: Спостерігачі ОБСЄ втратили безпілотник на окупованому Донбасі

Безпілотник СММ ОБСЄ також виявив 12 танків на полігоні поблизу н. п. Бугаївка (63 км на південний захід від Луганська). Там же, за даними повітряного спостереження, виявлено ще 63 ББМ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-