Аваков не виключає провокацій РФ на Донбасі через санкції проти Медведчука

Аваков не виключає провокацій РФ на Донбасі через санкції проти Медведчука

Укрінформ
Україна має бути готова до того, що РФ відповідатиме на запровадження санкцій проти кума президента РФ, народного депутата від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука та його оточення, в тому числі, провокаціями на фронті.

Про це глава МВС Арсен Аваков заявив в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону, передає Укрінформ.

"Росія відповідатиме (на санкції, запроваджені в Україні проти народного депутата від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука та його оточення - ред.). Відповідатиме провокаціями, дестабілізаціями в країні, організаціями бунту, буде проплачувати ... Тепер їм проплачувати буде важче всередині країни. Тому що по п'ятій колоні, як ви сказали, завдано величезного удару. Зійде сніг - почнуться провокації на фронті, на жаль", - сказав Аваков.

Він висловив думку, що наша країна має бути до цього готова.

Читайте також: Аваков сказав, які рішення Зеленського змусять його піти у відставку

"Ситуації, що стінка стоїть, ми закрилися і не будемо нічого робити, а будемо чекати, поки режим Путіна впаде, - такої ситуації не буде. Нам потрібно буде за себе постояти. У тотальний наступ росіян я не вірю, тому що втрати будуть нищівні у них. У нас теж, на жаль. Це буде катастрофа для нас, але це буде катастрофа і для них", - уточнив міністр.

На його думку, Росія може не наважитися на пряму агресію щодо України, тому що світовий баланс сил "дуже добре складається на нашу користь".

"Я весь час друзям кажу: "Слухайте, а раптом у них там безлад, а ми не готові? А раптом вони обвалилися, розвалилися, а ми не готові? "Нам потрібно бути готовими", - сказав Аваков

Читайте також: Кулеба спрогнозував реакцію Кремля на санкції щодо Медведчука і його дружини

Він зазначив, що, наприклад, у МВС до такого сценарію готуються.

"Перевага позитивна в тому, що я тут сім років, - ми до цього готові повністю. Вся система готова. Ми чітко розуміємо, з ким ми маємо справу, як, коли може бути зроблено ... У нас є плани: закриті, відкриті, секретні, таємні накази - все у нас є. Ми це чітко розуміємо. А далі - кожен на своєму місці ..." - зазначив міністр.

Як повідомлялося, РНБО на засіданні 19 лютого ухвалила рішення про застосування санкцій до 19 юридичних і восьми фізичних осіб, серед яких народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко. Обмеження запровадили в зв'язку з розслідуванням СБУ про фінансування тероризму.

Читайте також: Аваков прокоментував «плівки Медведчука-Суркова»

За даними секретаря РНБО, санкції накладаються на все майно Медведчука.

Читайте також: Аваков прокоментував «плівки Медведчука-Суркова»

Серед підсанкційних юридичних осіб опинилися компанії - власники п'яти літаків, на яких здійснювалися перельоти за маршрутом Київ - Москва. Санкції також застосовані до компаній, які обслуговують ці літаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-