Україна вдячна США за безпекову допомогу і летальну зброю - Міноборони

Україна вдячна США за безпекову допомогу і летальну зброю - Міноборони

Заява
Укрінформ
Міністерство оборони України високо цінує рішення Сполучених Штатів Америки щодо виділення безпекової допомоги Україні, яка включає надання ЗСУ летальної зброї для ефективнішого протистояння гібридній агресії з боку Російської Федерації.

Про це йдеться у заяві Міноборони, повідомляє Укрінформ

Наголошується, що безпекова допомога США, зокрема, дозволить підвищити боєготовність та наростити боєздатність для виконання завдань щодо патрулювання та охорони територіальних вод України, удосконалення системи військового управління, покращення ситуаційної обізнаності, а також надання кваліфікованої медичної допомоги та евакуації.

"Міністерство оборони України та Збройні Сили України продовжують наполегливо впроваджувати комплексну оборонну реформу з метою забезпечення виконання ними визначених конституційних завдань із захисту держави, а також досягнення військових критеріїв для набуття повноправного членства в Європейському Союзі та Організації Північноатлантичного Договору", - йдеться у заяві.

У МОУ зазначили, що при цьому особливу увагу оборонного відомства зосереджено на розвитку цивільного та демократичного контролю над Збройними силами, удосконаленні системи оборонних закупівель, а також максимальному сприянні реформуванню української оборонної промисловості.

"Міністерство оборони та Збройні Сили України прагнуть підтримувати та розвивати стратегічне партнерство зі Сполученими Штатами Америки, як це визначено у Стратегії національної безпеки України, і висловлюють щиру вдячність нашим американським друзям за постійну та непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України", - підкреслюється у заяві.

Читайте також: Україна тверезо оцінює загрози від Росії і засвоїла уроки семирічної давнини - Таран

Як повідомлялось, 1 березня, відповідно до рекомендацій американського оборонного відомства, Конгрес США затвердив перший транш безпекової допомоги нашій державі на 2021-й фінансовий рік на суму 125 млн дол. США за програмою "Ініціатива безпекової допомоги Україніˮ (Ukraine Security Assistance Initiative, USAI).

Зазначений фінансовий ресурс буде зосереджено на розвитку сучасних оперативних спроможностей Збройних Сил України, зміцненні обороноздатності та захисті національних інтересів держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-