Штаб ООС спростував фейк окупантів про «обстріли населених пунктів» з боку ЗСУ

Штаб ООС спростував фейк окупантів про «обстріли населених пунктів» з боку ЗСУ

Укрінформ
Збройні Сили України не мають жодного відношення до обстрілів та вибухів на Донбасі, про які твердять ЗМІ тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє штаб операції Об'єднаних сил.

«ЗМІ збройних формувань РФ на тимчасово окупованих територіях виробляють завідомо постановочні та неправдиві новини про обстріли ЗСУ населених пунктів», - сказано в повідомленні.

«Продукування завідомо постановочних та неправдивих новин вже стало візитівкою ЗМІ збройних формувань Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей», - наголошують в ООС.

Читайте також: Штаб ООС спростовує фейк про повернення ЗСУ на ділянку розведення біля Петрівського

Так, вранці 1 березня «для формування фейкових репортажів представники збройних формувань РФ закрили район провокацій для СММ ОБСЄ і не пропускали їх у зазначений район протягом 5 годин. У період між 15:15 і 15:43 команда місії зафіксувала 33 вибухи невизначеного походження орієнтовно за 2–5 км на захід, північний захід і північ. Саме цього і добивалися зодчі фейкових новин. Одразу після фіксаціїї вибухів патруль СММ ОБСЄ, не дочекавшись дозволу на перетин лінії розмежування, повернувся на непідконтрольну уряду України територію в Донецьк».

Як ідеться в повідомленні, у цей самий час «з боку збройних формувань ОРДО здійснювалося масове тиражування фейків щодо обстрілів населених пунктів Оленівка та Старомихайлівка. При цьому ЗСУ звинувачували у застосуванні мінометів калібру 120 мм та 82 мм. Сфабрикована картинка руйнувань будівель та знеструмлення двох населених пунктів через потрапляння у електропідстанцію заполонила усі сайти та Telegram канали підконтрольні окупаційній владі ОРДЛО».

Читайте також: Штаб ООС розвінчав російський фейк про наступ українських військ на Донбасі

«Імовірніше за все, - наголошують в ООС, - такі скоординовані дії збройних формувань РФ є продовженням маніпуляцій з боку ОРДО навколо роботи КПВВ «Новотроїцьке», намаганням дискредитувати українську сторону на фоні успішного пропуску конвою ООН на ТОТ через КПВВ «Щастя».

У пресслужбі ООС заявляють, що ЗСУ не мають жодного відношення до обстрілів та вибухів, про які твердять ЗМІ ОРДЛО. Україна та її Збройні сили прагнуть мирного вирішення конфлікту і докладають усіх зусиль, щоб досягти миру і звільнити тимчасово окуповані території від збройних формувань РФ та їх найманців.

Як повідомляв Укрінформ, російські окупаційні війська 1 березня 7 разів порушили режим припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-