Окупанти досі блокують п'ять з семи КПВВ на Донбасі - штаб

Окупанти досі блокують п'ять з семи КПВВ на Донбасі - штаб

Укрінформ
Російські окупанти блокують роботу контрольних пунктів в'їзду-виїзду «Щастя», «Гнутове», «Золоте» в Луганській та КПВВ «Майорське» і «Мар'їнка» в Донецькій області.

Як повідомили в пресцентрі штабу ООС в суботу, 27 лютого, наразі перетнути лінію розмежування можна тільки в Новотроїцькому та Станиці Луганській, передає Укрінформ.

"На лінії розмежування за розпорядженням Командувача об’єднаних сил щоденно з 8.00 до 16.00 функціонують усі КПВВ, але фактичний пропуск здійснювався лише у двох. Російсько-окупаційні війська залишають заблокованими дорожні коридори через контрольні пункти в’їзду-виїзду «Щастя», «Золоте», «Гнутове», «Майорське» та «Мар’їнка»", - повідомили у штабі.

Читайте також: Росія знову зірвала відкриття КПВВ на Донбасі - Україна в ТКГ

За минулий тиждень через КПВВ «Станиця Луганська» на окуповану територію потрапили 5299 осіб, у зворотному напрямку - 5492. У порівнянні з минулим тижнем, пасажиропотік збільшився на 15%.

У бік окупованого Донецька через КПВВ «Новотроїцьке» пройшли 209 людини та 38 транспортних засобів, а 147 осіб та 30 транспортних засобів у напрямку контрольованої території. Крім того, російські найманці не допустили на тимчасово окуповану територію України 8 громадян, прикордонники забезпечили їх повернення на контрольовану територію.

Читайте також: На КПВВ «Новотроїцьке» тест на антиген уже здали понад 500 осіб з ОРДО

У штабі також нагадали, що всі громадяни, які прибувають з ОРДЛО, повинні проходити обов'язковий температурний скринінг, бути в захисних масках або респіраторах і дотримуватися дистанції з урахуванням спеціально нанесеної на КПВВ розмітки.

Для пропуску на контрольовану територію громадяни повинні дати згоду на проведення заходів обов’язкової самоізоляції з використанням єдиного електронного сервісу «Вдома» або обсервації. Іноземцям під час перетину лінії розмежування необхідно мати поліс страхування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-