Місія ОБСЄ вихідними зафіксувала 30 порушень «тиші» на Донбасі

Місія ОБСЄ вихідними зафіксувала 30 порушень «тиші» на Донбасі

Укрінформ
СММ ОБСЄ з вечора 12 до вечора 14 лютого зафіксувала 17 порушень режиму припинення вогню у Донецькій області та 13 таких порушень на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 36/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 15 лютого 2021 року.

"За період із вечора 12 до вечора 14 лютого в Донецькій області СММ зафіксувала 17 порушень режиму припинення вогню, зокрема 4 вибухи (три вибухи невизначеного походження та один розрив боєприпасу з озброєння невстановленого типу)", - йдеться у звіті.

Читайте також: Місія ОБСЄ торік нарахувала 850 обмежень пересування, 96% з вини окупантів

Зазначається, що усі, окрім одного, порушення режиму припинення вогню сталися в районах на північ від н.п. Широкине неподалік від Маріуполя.

"За період із вечора 12 до вечора 14 лютого в Луганській області Місія зафіксувала 13 порушень режиму припинення вогню, зокрема 2 вибухи невизначеного походження", - повідомили в СММ.

Усі ці порушення сталися в районах на південний схід від н. п. Попасна (підконтрольний урядові, 69 км на захід від Луганська).

Читайте також: Місія ОБСЄ назвала чотири «гарячі точки» на Донбасі

Як повідомляв Укрінформ, раніше у тематичному звіті СММ ОБСЄ повідомлялося, що близько 76% усіх порушень режиму припинення вогню у 2020 році на Сході України відбулися у 4 "гарячих точках" уздовж лінії зіткнення, а саме: район Попасна-Первомайськ-Золоте, трикутник Авдіївка-Ясинувата-Донецький аеропорт, райони на схід та північний схід від Маріуполя та райони на південний захід, південь та південний схід від Світлодарська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-