Українські ВМС провели в Чорному морі тренування із кораблями США

Українські ВМС провели в Чорному морі тренування із кораблями США

Фото
Укрінформ
В акваторії Чорного моря катерна тактична група із залученням морської авіації Військово-морських сил України разом з американськими есмінцем і кораблем забезпечення провели спільні тренування на морі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба командування ВМС.

«Це перші у цьому році тренування типу PASSEX з кораблями Сполучених Штатів Америки. Ми дуже раді працювати з нашими американськими партнерами заради підтримки стабільності у Чорному морі. Тренування типу PASSEX є чудовою нагодою для вдосконалення майстерності, морської виучки та обміну досвідом між екіпажами наших кораблів. Постійна участь сил українського флоту у тренуваннях типу PASSEX сприяє підвищенню взаємної сумісності та опануванню стандартів Північноатлантичного альянсу», - цитує пресслужба командира флотилії ВМС України капітана 1 рангу Юрія Федаша.

Українські ВМС провели в Чорному морі тренування із кораблями США / Фото: ВМС ЗС України

Як зазначається, під час виконання тренування у визначеному районі було відпрацьовано елементи з тактичного маневрування, тренування з сигналовиробництва із використанням міжнародної системи сигналів, висвітлення морської обстановки в районах інтенсивного цивільного судноплавства, тренування зі зв’язку, протиповітряної оборони та відбиття ударів противника тощо.

Читайте також: Українські ВМС тренувалися з кораблями НАТО у Чорному морі

За словами командира ракетного есмінця ВМС США Томаса Ралстона, взаємодія та двосторонні навчання проводяться задля підтримання регіональної співпраці та забезпечення морської безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-