На Луганщині оголосили підозри іще шістьом учасникам НЗФ

На Луганщині оголосили підозри іще шістьом учасникам НЗФ

Укрінформ
На Луганщині за матеріалами контррозвідки СБ України оголошено про підозру шістьом учасникам незаконних збройних формувань, які причетні до злочинів проти національної та громадської безпеки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Так, оперативники та слідчі СБУ встановили, що з початком російської збройної агресії четверо мешканців Кадіївки (Стаханов) і Алчевська добровільно приєдналися до так званого «МДБ ЛНР». У лавах терористів вони займалися «контррозвідувальною» і диверсійною роботою, незаконним переслідуванням та позбавленням волі громадян, примусом мирного населення до злочинної діяльності на користь ворога.

Дії бойовиків кваліфіковано за ч. 2 ст. 110 та ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України.

Також контррозвідка СБУ задокументувала протиправну діяльність керівників Голубівського (Кіровськ) та Сорокинського (Краснодон) міськвідділів «міграційної служби МВС ЛНР», які здійснюють примусову незаконну видачу паспортів терористичної «ЛНР» та інших «документів» фейкової республіки.

Слідчі СБУ заочно повідомили зловмисникам про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Читайте також: На Луганщині суд відхилив апеляцію бойовиків, засуджених за військові злочини

Наразі їх оголошено у розшук.

Слідчі дії тривають під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України у 2020 роціповідомила про підозру 35 бойовикам терористичної організації «ЛНР».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-