Схема на мільйон: СБУ викрила незаконну оренду нерухомості Укроборонпрому

Схема на мільйон: СБУ викрила незаконну оренду нерухомості Укроборонпрому

Укрінформ
У Харкові Служба безпеки України викрила та блокувала схему незаконної оренди нерухомості, яка перебуває в управлінні державного концерну «Укроборонпром», що призвело державі збитків на суму майже 1 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ

Оперативники спецслужби встановили, що посадовці одного з харківських держпідприємств, що входить до концерну, незаконно здавали в оренду нерухомість. У травні 2019 року вони передали комерційній структурі виробничі приміщення заводу та відкритий майданчик загальною площею понад 1 тис. кв м. Ще майже 700 кв м були орендовані взагалі без документального оформлення.

Згідно з чинним законодавством, договір оренди мав бути обов’язково погоджений з Фондом державного майна для визначення її реальної вартості. До державного бюджету мало надходити 30% від суми.

За попередніми оцінками фахівців, загальний розмір збитків, завданих державі становить майже 1 млн грн.

Читайте також: Підготовка диверсій і терактів: цьогоріч СБУ затримала 11 агентів спецслужб РФ

Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, на Запоріжжі оперативники СБУ блокували діяльність етнічного організованого злочинного угруповання, до якого входили чиновники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-