Керівництво держави і командування ЗСУ вітають військових з професійним святом

Керівництво держави і командування ЗСУ вітають військових з професійним святом

Фото, відео
Укрінформ
Бути військовослужбовцем Збройних Сил України нелегко, адже саме на їхніх плечах лежить найбільший тягар відповідальності за долю української держави та захист її територіальної цілісності.

Про це йдеться у привітанні українським захисникам від Президента Володимира Зеленського з Днем Збройних Сил України, повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Міністерства оборони.

«Вітаю вас із професійним святом — Днем Збройних Сил України. Це свято мужніх і впевнених у своїй силі воїнів. Спираючись на всенародну підтримку, ви щоденно виконуєте важку та небезпечну роботу — зі зброєю в руках забезпечуєте мир і безпеку наших громадян. Бути військовослужбовцем Збройних Сил України нелегко, адже саме на ваших плечах лежить найбільший тягар відповідальності за долю української держави та захист її територіальної цілісності», - зазначив глава держави.

Президент України Володимир Зеленський взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Збройних сил України / Фото: Офіс Президента України

За його словами, саме військовослужбовці першими стають на шляху ворога, рішуче зупиняють його агресивні наміри та виборюють для нашої держави свободу. «І сьогодні, у день свого професійного свята, десятки тисяч українських воїнів продовжують впевнено виконувати складні завдання на Сході України, стримуючи російського агресора і забезпечуючи перемир’я. У цей день ми схиляємо голови перед пам’яттю героїв, які віддали своє життя за Україну. Їх подвиг житиме вічно і слугуватиме взірцем чесного й самовідданого служіння Вітчизні», - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Сьогодні відзначається День Збройних сил України

Українські військовослужбовці є щитом та гордістю нашої держави, про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль написав у Телеграмі, передає Укрінформ. 

«Українські військовослужбовці — щит та гордість нашої держави. Честь та шана всім воїнам, що стоять на захисті України та кожного з нас. Дякуємо за мужність, силу та відвагу», - зазначив глава уряду.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відвідав 142-й навчальний центр Сил спеціальних операцій у Бердичеві, що на Житомирщині, та привітав військових із Днем Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Верховної Ради.

“Саме ви сьогодні бороните територіальну цілісність нашої держави, саме ви є тим флагманом, який відстоює позиції України на фронті. І завдяки вашій щоденній роботі ми можемо виконувати свою роботу, медики - свою, а вчителі - свою”, - сказав Разумков.

За його словами, сьогоднішній день - не просто свято, а важлива подія в історії держави, адже вага, яку ми розуміємо, говорячи про Збройні Сили України, зросла в багато разів за останні роки, і в цьому є заслуга кожного військового.

Разумков зазначив, що кожен на своєму місці повинен зробити все можливе для того, щоб у нашій державі знову запанував мир. “Я знаю, що всі ми повинні робити так, щоб майбутнє наших дітей було щасливим, і воно було саме в Україні. Я бажаю і Вам, і собі, щоб кількість людей, яка йде на бойове чергування, дорівнювала тій кількості, яка з нього повертається”, - додав він.

У свою чергу міністр оборони Андрій Таран у своєму привітанні відзначив, що відроджена і озброєна енергією всенародної підтримки, — у 2014 році українська армія стала гарантом державної незалежності і суверенітету. Подвиг наших героїв, ратна служба військових і доблесна праця мільйонів українців вселяють надію на звільнення рідної землі від російської окупації.

Читайте також: Завдяки волонтерам була побудована сучасна українська армія – Зеленський

«Дякую всім, чия професія зі зброєю у руках захищати мир, спокій, домівки українців. Дякую кожному воїну, хто зустрічає це свято, тримаючи оборону на передовій. Дякую сім’ям, що розділяють тягар і незгоди військової служби зі своїми батьками, чоловіками, дружинами, синами і доньками. Дякую патріотам, які допомагають долати важкий і жертовний шлях українського воїна», - написав міністр оборони.

Захист Батьківщини та її суверенітету завжди був покликанням сильних духом, на цьому наголосив командувач об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв, повідомляє Укрінформ із посилання на Фейсбук-сторінку командування об’єднаних сил ЗСУ.

«Щиро вітаю вас зі святом мужності, звитяги та національної гідності — Днем Збройних Сил України! Захист рідної Батьківщини та її суверенітету завжди був покликанням сильних духом. А ставши учасниками доленосних для нашої країни подій, Ви здобули й велику повагу українського народу. Ваша служба є прикладом хоробрості, витримки й загартованості», - зазначив Наєв.

Із привітаннями до українських воїнів звернулися також Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак та начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Корнійчук.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-