В Україні відзначають День Десантно-штурмових військ

В Україні відзначають День Десантно-штурмових військ

Інфографіка
Укрінформ
Двадцять першого листопада в Україні відзначається День Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Свято встановлено «…Враховуючи хоробрість та героїзм воїнів-десантників, виявлені у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України …» згідно з Указом Президента від 21 листопада 2017 року.

Встановлення Дня Десантно-штурмових військ саме 21 листопада стало гідним вшануванням національно-історичних та релігійних традицій українського народу. Адже в Україні сьогодні відзначають Собор Архістратига Михаїла, а цей святий є небесним покровителем українських десантників.

Із професійним святом воїнів-десантників привітав Президент України Володимир Зеленський.

За словами Президента, загартований в боях особовий склад Десантно-штурмових військ Збройних сил України щодня демонструє високу підготовку та професіоналізм, виконуючи найбільш відповідальні й ризиковані завдання.

"Своєю доблесною службою, важкою солдатською працею, міцною дисципліною, рішучістю й хоробрістю ви здобули авторитет і довіру українського народу, а ваша звитяга є прикладом для наслідування прийдешніми поколіннями", - йдеться у привітанні.

Читайте також: У Львові презентували мурал-арт «Знаймо наших Героїв!»

Десантно-штурмові війська – це окремий рід військ ЗСУ. ДШВ, до складу яких входять десантно-штурмові, повітрянодесантні та аеромобільні частини, спроможні швидко реагувати на різноманітні загрози та виклики, виконувати завдання за призначенням в умовах, що характеризуються високими маневреністю та автономністю дій. З початку бойових дій на сході нашої країни Десантно-штурмові війська разом з іншими частинами та підрозділами ЗСУ героїчно протистоять російському агресору, підтверджуючи слушність свого девізу: «Завжди перші».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-