На полігоні «Широкий лан» побудували бригадне містечко за стандартами НАТО

На полігоні «Широкий лан» побудували бригадне містечко за стандартами НАТО

Фото
Укрінформ
Табірне містечко Міжвидового центру підготовки підрозділів полігону «Широкий лан» ЗСУ практично готове до введення в експлуатацію.

Як передає Укрінформ, про це заявив Міністр оборони Андрій Таран під час перевірки будівництва бригадного містечка у Миколаївській області, повідомляє пресслужба Міноборони.

«Особовий склад ДССТ на відмінно впорався з будівництвом бригадного містечка «Широкий Лан». Зараз мав можливість пересвідчитись, що рішення доручити завершення цього скандального довгобуду нашій спеціальній службі транспорту було абсолютно правильним. За лічені місяці, в обумовлені строки, з високою якістю було зроблено те, на що не були спроможні недобросовісні підрядні організації. Тому з особливим задоволенням сьогодні вручив нагороди військовослужбовцям ДССТ, що особливо відзначилися», — цитує Тарана пресслужба.

Міністр висловив сподівання, що на початку грудня відбудеться церемонія урочистого перерізання стрічки після остаточного закінчення робіт. Він також відзначив, що Широколанівський полігон нарівні з Яворівським стане достойним місцем для проведення міжнародних військових навчань. «Дане табірне містечко створене за новими підходами, передбачає цілком автономну інфраструктуру і враховує іноземний досвід, зокрема, у державах-членах НАТО. Введення його в експлуатацію дозволить нам значно розширити географію спільних навчань з підрозділами збройних сил держав-членів Північноатлантичного альянсу», — зазначив Таран.

У пресслужбі нагадали, що будівництво табірного містечка за стандартами НАТО розпочалося у 2016-му році силами сторонніх підрядних організацій, які своїх зобов’язань не виконали. Правоохоронці вже завершили розслідування факту зловживань і встановили, що підрядникам було сплачено понад 37 млн грн за фактично не виконані роботи. Навесні готовність об’єкта після комерційних забудовників не перевищувала 25%. Міністерство оборони, у свою чергу, подало цивільний позов до підприємців та колишніх посадових осіб на суму понад 49 млн. грн. У травні 2020-го року об’єкти прийняла та приступила до будівництва Державна спеціальна служба транспорту, яка за пів року повністю впоралася із завданням. Навесні готовність об’єкта після комерційних забудовників не перевищувала 25%.

«Широкий лан» — найбільший полігон на півдні України, який був заснований в 1952 році в Миколаївській області (40 км від Миколаєва). Його територія становить 29 тисяч гектарів. Серед переваг — близькість до моря та військового аеродрому.

Читайте також: Міноборони розповіло про стан бійця, пораненого під Авдіївкою

Загальна площа будівель табірного містечка — 26 тис. кв.м. Це, зокрема, 10 казарм покращеного типу для військовослужбовців-чоловіків, 1 казарма покращеного типу для військовослужбовців-жінок, їдальня, що одночасно може прийняти 2500 осіб. Під’єднано зовнішнє електропостачання, очисні споруди, інженерні мережі. Діють котельня та каналізаційно-насосна станція, висаджено понад 740 дерев.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-