У Слов’янську вшанували пам'ять Володимира Рибака, закатованого у 2014 році окупантами

У Слов’янську вшанували пам'ять Володимира Рибака, закатованого у 2014 році окупантами

Фото
Укрінформ
Заступники командувача ОС генерал-майор Едуард Москальов та полковник Євген Коваленко разом із очільником Донецької обласної ВЦА Павлом Кириленком взяли участь у покладанні квітів до меморіальної дошки Героя України Володимира Рибака, що встановлена на будівлі СБУ м.Слов’янськ.

Саме у цій будівлі у квітні 2014 року Володимир Рибак, організатор і лідер проукраїнського руху в місті Горлівка, перебував під вартою терористів та був ними закатований, йдеться у повідомленні штабу ООС.

У Слов’янську вшанували пам'ять Володимира Рибака, закатованого у 2014 році Фото: ООС

Організатори заходу показали місця тортур присутнім, а свідки подій 2014 року розповіли, що їм довелося пережити у квітневі дні початку російсько-української війни. Окрім цього, Павло Кириленко вручив присутнім книги про нинішню війну.

Читайте також: У Львові поховають десантника, який загинув 16 листопада у зоні ООС

Володимир Рибак народився 30 листопада 1971 року у місті Горлівка Донецької області. 17 квітня 2014 року був викрадений сепаратистами після мітингу, у ході якого він намагався зняти з будівлі Горлівської міської ради прапор сепаратистської "Донецької народної республіки" і встановити Державний прапор України. 22 квітня 2014 року його тіло було знайдено в річці Казенний Торець поблизу Слов'янська з ознаками насильницької смерті разом з тілами Юрія Дяковського і Юрія Поправки. Похований у місті Горлівка Донецької області.

Володимиру Рибаку 20 лютого 2015 року присвоїли звання Героя України та посмертно нагородили орденом “Золота Зірка” за мужність, патріотизм та самовіддане служіння українському народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-