Україна в ОБСЄ: На Донбасі перебувають 2100 кадрових військових Росії

Україна в ОБСЄ: На Донбасі перебувають 2100 кадрових військових Росії

Укрінформ
Загальне управління окупаційними збройними формуваннями на Донбасі здійснюють 2100 військовослужбовців збройних сил РФ.

Про це поінформувала іноземних дипломатів делегація України в ОБСЄ під час засідання Форуму безпекового співробітництва, передає кореспондент Укрінформу.

"Відповідно до наявної інформації, на даний момент у тимчасово окупованих районах Донбасу, у підрозділах тилу та бойового забезпечення, як військові радники та інструктори перебувають 2100 військовослужбовців збройних сил РФ, а також 40 одиниць озброєння та військової техніки штатних підрозділів ЗС Росії", - йдеться у заяві місії України при ОБСЄ.

Зазначається, що РФ продовжує активно забезпечувати свої сили на Донбасі озброєнням, боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами через непідконтрольну уряду України ділянку державного кордону.

Читайте також: Україна в ОБСЄ навела докази того, що окупанти зміцнюють позиції на Донбасі

Зокрема, 16 вересня в Україну через станцію "Червона Могила" в'їхали 5 залізничних вагонів, наповнених боєприпасами. Того ж дня Росія направила через Дякове у Донецької області 4 вантажівки "КамАЗ", завантажені протитанковими ракетними комплексами 9К111-1 "Конкурс-2".

Крім того, 25 вересня 11 вантажних автомобілів "КамАЗ", завантажених боєприпасами для гранатометів СПГ-9 (4 машини) та гранатометів РПГ-8, РПГ-22 (7 машин), в'їхали в Україну з Росії через Дякове та попрямували до окупованого Луганська. 17 жовтня ще одна колона у складі танка, 5 бойових броньованих машин та 16 вантажних автомобілів "Урал" була помічена в районі Савур-Могили після в’їзду в Україну з території РФ.

Читайте також: Україна в ОБСЄ викрила фейки окупантів про «інженерні роботи» ЗСУ на Донбасі

У делегації України наголошують: усі ці факти свідчать про те, що Росія й надалі порушує основні принципи ОБСЄ, закріплені у Заключному Гельсінському акті, щодо суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності кордонів. Українські дипломати закликали СММ ОБСЄ вивчити ці факти та дати свою неупереджену оцінку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-