Делегація Литви відвідала район ООС

Делегація Литви відвідала район ООС

Фото
Укрінформ
На Донеччині відбулась зустріч представників Командування об’єднаних сил та делегації Республіки Литва на чолі із послом Литовської Республіки в Україні Вальдемарасом Сарапінасом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба штабу ООС.

«У рамках зустрічі, сторони відвідали одну з бригад Оперативно-тактичного угрупування “Схід”. Під час брифінгу командир бойової бригади наочно і детально ознайомив литовських військових колег та представників Посольства із ситуацією на лінії розмежування у районі відповідальності його бойових підрозділів. Окрім цього, литовська делегація відвідала батальйон бригади, де ознайомилася із станом виконання домовленостей, що вступили в дію 27 липня 2020 року», - йдеться в повідомленні.

Делегація Литви відвідала район ООС / Фото: Операція об'єднаних сил

Читайте також: Окупанти двічі зривали «тишу» на Донбасі

Як зазначається, сторони обговорили факти прицільних обстрілів українських позицій, обладнання інженерних позицій ворожою стороною та масштабних пожеж унаслідок підступної діяльності окупаційних військ. Командир литовської військової тренувальної місії в Україні підполковник Томас Матулевічус мав змогу обговорити питання, пов’язані із підготовкою українських військових, зокрема, злагодженням військових підрозділів у пунктах постійної дислокації перед виконанням бойових завдань на лінії розмежування.

Представники ЗС Республіки Литва та Литовського Посольства в Україні зазначили, що найбільшим дестабілізуючим фактором ситуації на Донбасі є Російська Федерація. Литовська сторона запевнила у своїй підтримці Об’єднані сили та наголосила, що тренувальна місія з підготовки українськи військових й надалі продовжуватиметься.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-