У навчаннях

У навчаннях "Об’єднані зусилля 2020" візьмуть участь близько 12 тисяч військових

Укрінформ
У другій половині вересня на всіх військових полігонах України, а також в акваторіях Чорного та Азовського морів відбудуться стратегічні командно-штабні навчання «Об’єднані зусилля 2020».

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Міноборони.

У навчаннях «Об’єднані зусилля 2020», які пройдуть під керівництвом головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака, візьмуть участь близько 12 тисяч військовослужбовців, з них до 8 тисяч – безпосередньо на полігонах під час практичної фази.

Планується залучити до 50 одиниць артилерійських систем, близько 80 танків та 450 бойових броньованих машин, а також бойові кораблі, армійську авіацію та повітряні сили. У їхньому складі залучатимуться і зразки техніки, які нещодавно прийнято на озброєння ЗСУ. Зокрема, новітні комплекси «Нептун», «Вільха», безпілотні літальні комплекси Bayraktar.

Читайте також: На Дунаї пройшли українсько-румунські навчання Riverian-2020

Зазначається, що елементи стратегічних командно-штабних навчань «Об’єднані зусилля 2020» відпрацюють практично на всіх військових полігонах України.

Зокрема, у їх рамках відбудуться навчання «Спільні зусилля» за участі військовослужбовців Великої Британії. А в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки, що на Львівщині, пройдуть міжнародні навчання «Рапід Трайдент 2020» за участі військових 15 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-