Виїзд на інспекцію Шумів відбудеться в четвер — Хайді Грау

Виїзд на інспекцію Шумів відбудеться в четвер — Хайді Грау

Укрінформ
Спільне інспектування в районі населеного пункту Шуми планується 10 вересня.

Про це повідомляється в повідомленні для друку Спеціального представника Чинного голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронньої контактній групі Хайді Грау після позачергової зустрічі ТКГ в середу в форматі відеоконференції, передає Укрінформ.

"Сьогоднішнє позачергове засідання Тристоронньої контактної групи було присвячене питанням безпеки та дотримання режиму припинення вогню в зоні конфлікту, зокрема, обговорення ситуації в районі населеного пункту Шуми, оцінка якої між учасниками засідання розходиться. Учасники засідання ТКГ зійшлися на думці, що виїзд на обговорювану місцевість був би корисним. Виїзд планується на 10 вересня 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: ТКГ домовилась про спільне з ОБСЄ інспектування в районі Шумів

Грау закликала сторони конфлікту на Донбасі "і надалі робити все необхідне для дотримання діючого та сталого режиму припинення вогню, перш за все в інтересах цивільного населення".

Як повідомляв Укрінформ, у Тристоронньої контактній групі на засіданні 9 вересня домовилися проводити спільне інспектування в районі населеного пункту Шуми за участю представника ОБСЄ.

Читайте також: Інспекцію Шумів проведе ОБСЄ у супроводі представників сторін — ОП

В Офісі Президента України заявили, що юридично інспектування в районі населеного пункту Шуми буде здійснювати представник координатора від ОБСЄ в супроводі представників сторін конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-