Українська сторона робитиме все, аби не допустити зриву перемир'я на Донбасі - Кравчук

Українська сторона робитиме все, аби не допустити зриву перемир'я на Донбасі - Кравчук

Укрінформ
Українська сторона послідовно дотримується режиму повного припинення вогню, а поодинокі провокації ОРДЛО не зможуть зірвати перемир'я на Донбасі.

На цьому наголосив глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук під час розширеної наради керівництва української делегації в ТКГ, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу ОП.

«Ми дуже цінуємо режим повного та всеосяжного припинення вогню, якого вдалося досягти 27 липня. Саме тому ми постійно стежимо за тим, як виконуються домовленості, й нам важливо, щоб Нормандський процес якомога швидше дав результат. Українська сторона робитиме все для того, щоб не допустити зриву перемир'я на Донбасі», – наголосив Кравчук.

Нарада, участь у якій, зокрема, взяли віцепрем'єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, міністр оборони України Андрій Таран та представники Генерального штабу України, була присвячена розгляду публічних заяв з боку членів незаконних збройних формувань щодо погроз відкрити вогонь по позиціях Збройних сил України поблизу Горлівки.

Зазначається, що згідно зі звітом Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 5 вересня, в результаті повітряного спостереження в районі населеного пункту Шуми не виявлено жодних змін в існуючих позиціях Збройних сил України у порівнянні з 5 липня. "Тобто СММ ОБСЄ фактично підтверджує відсутність будь-яких змін у позиційному розташуванні Збройних сил України, які порушували б домовленості ТКГ від 22 липня 2020 року щодо заходів з посилення режиму припинення вогню", - додали у повідомленні.

Українська делегація в ТКГ розглянула інцидент, який стався 6 вересня і внаслідок якого було поранено українського військовослужбовця, котрий здійснював роботи з розбору згорілого бліндажа. Учасники наради дійшли висновку, що поодинокі провокації з боку ОРДЛО не можуть і не стануть підставою для зриву мирного процесу.

Читайте також: Командувач Об'єднаних сил відреагував на заяву ватажка "ДНР" про обстріл позицій ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, 6 вересня російські окупаційні війська здійснили прицільний обстріл українських позицій поблизу населеного пункту Красногорівка. Один український військовий поранений.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-