По дронах ОБСЄ ведуть прицільний вогонь — заступник голови СММ

По дронах ОБСЄ ведуть прицільний вогонь — заступник голови СММ

Укрінформ
Заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Марк Етерінгтон заявив, що вже стало звичним, коли по дронах ОБСЄ ведуть прицільний вогонь.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив в ефірі телеканалу "Дом".

"...наші камери ушкоджують або в деяких випадках навіть знищують. Вже, в деякому сенсі, стало звичним, що по наших дронах ведуть прицільний вогонь і часом виводять з ладу. Очевидно, що ці події несприятливо впливають на нашу роботу, з урахуванням того, що ми постійно і дуже чітко говоримо про те, що ми повинні мати можливість повноцінно виконувати всі положення нашого мандата без будь-яких обмежень або перешкод", - зазначив Етерінгтон.

Читайте також: Росія перекинула на Донбас військову техніку та дрони - розвідка

За його словами, місія ОБСЄ використовує три види безпілотних літальних апаратів і камери для моніторингу уздовж лінії зіткнення.

"Наші дрони літають постійно. Ми можемо здійснювати їхні польоти для моніторингу як локально, в окремих місцях, так і вздовж всієї лінії зіткнення, в тому числі у непідконтрольних уряду прикордонних районах. Ми використовуємо ці безпілотники, щоб доповнити роботу наших патрулів", - додав він в ефірі телеканалу "ДОМ".

Читайте також: Міну, на якій підірвались бійці ООС, скинули з дрона – штаб

Як раніше повідомляло агентство, від початку дії режиму припинення вогню в Донецькій та Луганській областях Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала 829 випадків його порушень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-